Električna sušara (peć) – 450°C

E450_uncut
E450_cut

Primjena:

Ova električna peć je razvijena na zahtjev kupca koji se bavi proizvodnjom električnih grijača.
U peći se vrši uklanjanje sloja ulja nakon formiranja spirale grijača rpi temperaturi od 420°C.

Opis

Peć je opremljena sa ventilatorom naše proizvodnje i električnim grijačima, regulacija temperature se vrši on/off regulacijom snage, a kao rezultat se postiže precizna regulacija temperature. Regulacija temperature se može vršiti posredstvom industrijskih programskih regulatora temperature ili posredstvom PLC-a. Peć omogućuje kvalitetnu toplinsku obradu velike količine proizvoda u visokoj kvaliteti.

Konstrukcija:

Peć je proizvedena u našem standardom načinu proizvodnje za peći za primjenu do 450°C koji se odlikuje kvalitetnom toplinskom izolacijom, robusnom i kvalitetnom konstrukcijom. Iznad peći se nalazi «hauba» koja vrši odsis plinova. Otvaranje vrata je izvedeno u stranu kako bi se operator zaštitio od vruće strane vrata, a istovremeno i smanjio potreban prostor za uporabu.

Režim rada

Ova peć, kao i druge peči naše proizvodnje, je proizvedena za primjenu u najtežim industrijskim uvjetima u praktično non-stop režimu rada.

Ventilatori

Ventilatori su vlastite proizvodnje i kroz nekoliko iteracija tokom 30 godina i stotina instalacija dovedeni su na najviši stupanj kvalitete i odlikuju se osim velikim kapacitetom i gotovo zanemarivom potrebom za održavanje.

Grijači

Instalirani grijači su proizvod dugogodišnjeg svjetski poznatog proizvođača grijača, te se grijači ne kvare u normalnom režimu rada.

Osnovne tehničke karakteristike:
Radna temperatura420°C
Korisne dimenzije0.7 x 0.7 x 0.8 [m]
Snaga15 [kW] (električni cijevni grijači)
Cirkulacija1 ventilator snage 1.5 [kW]
Otvaranje vrataRučno u stranu
PosluživanjeRučno
InstalacijaHrvatska

Važna napomena:

Ovdje prikazana peć je samo primjer izvedene peći na zahtjev kupca, gotovo svi naši proizvodi su proizvedeni u dimenziji i karakteristikama koja je najprikladnija kupcu, to jest proizvedena po mjeri, dostavite nam Vaše zahtjeve kako biste dobili ponudu za peć koja Vama najviše odgovara

Dodatna oprema

Svaka peć iz našeg proizvodnog programa može biti izvedene u plinskoj ili električnoj verziji te izvedena sa:

  • Jednokrilna/dvokrilna vrata
  • Zaključavanje vrata
  • Automatski transport u/iz peći
  • Profesionalni zapisivač podataka
  • ON/OFF ili kontinuirana regulacija snage
  • Prisilni odsis dimnih plinova
  • Prisilno hlađenje
  • Razne druge opcije
Končar Termotehnika