Električna sušara (peć) – 300°C

e300 uncut
e300 cut

Primjena:

Ova električna peć je razvijena na zahtjev kupca koji se bavi proizvodnjom i galvanizacijom vijčane robe. Peč se koristi za izvlačenje vodika iz konačnog proizvoda.

Opis

Peć je opremljena sa ventilatorom naše proizvodnje i električnim grijačima, regulacija temperature se vrši na takav način da se postiže kontinuirana regulacija snage, a kao rezultat se postiže iznimno precizna regulacija temperature.
Regulacija temperature se može vršiti posredstvom industrijskih programskih regulatora temperature ili posredstvom PLC-a.
Peć omogućuje kvalitetnu toplinsku obradu velike količine proizvoda u visokoj kvaliteti.
Proces izvlačenja vodika je proces za koji je potrebna oksidacijska atmosfera, to se postiže sa dodatnim ventilatorom koji upuhuje svježi zrak u pač.

Konstrukcija:

Peć je proizvedena u našem standardom načinu proizvodnje za peći za primjenu do 300°C koji se odlikuje kvalitetnom toplinskom izolacijom, robusnom i kvalitetnom konstrukcijom.

Režim rada

Ova peć, kao i druge peči naše proizvodnje, je proizvedena za primjenu u najtežim industrijskim uvjetima u praktično non-stop režimu rada.

Ventilatori

Ventilator za unutrašnju cirkulaciju je vlastite proizvodnje i kroz nekoliko iteracija tokom 30 godina i stotina instalacija konstrukcija je dovedena na najviši stupanj kvalitete i odlikuje se osim velikim kapacitetom i gotovo zanemarivom potrebom za održavanje.

Grijači

Instalirani grijači su proizvod dugogodišnjeg svjetski poznatog proizvođača grijača, te se grijači ne kvare u normalnom režimu rada.

Transport proizvoda

Transport proizvoda se vrši ručnim ulaganjem košara s proizvodima na stalažu.

Osnovne tehničke karakteristike:
Radna temperatura300°C
Korisne dimenzije1.1 x 1.7 x 1.52 [m]
Snaga45 [kW]
Cirkulacija1 ventilatora snage 4 [kW]
Upuhivanje zrakanezavisno upravljan ventilator
Otvaranje vrataručno u stranu
PosluživanjeRučno
NamjenaUklanjanje slobodnog vodika nakon galvanizacije kod vijčane robe veće čistoće
Instalacijau EU
E300 ormar

Važna napomena:

Ovdje prikazana peć je samo primjer izvedene peći na zahtjev kupca, gotovo svi naši proizvodi su proizvedeni u dimenziji i karakteristikama koja je najprikladnija kupcu, to jest proizvedena po mjeri, dostavite nam Vaše zahtjeve kako biste dobili ponudu za peć koja Vama najviše odgovara

Dodatna oprema

Svaka peć iz našeg proizvodnog programa može biti izvedene u plinskoj ili električnoj verziji te izvedena sa:

  • Jednokrilna/dvokrilna vrata
  • Zaključavanje vrata
  • Automatski transport u/iz peći
  • Profesionalni zapisivač podataka
  • ON/OFF ili kontinuirana regulacija snage
  • Prisilni odsis dimnih plinova
  • Prisilno hlađenje
  • Razne druge opcije
Končar Termotehnika